Читај ми!

Кобне журке за Ноћ вештица у САД – три особе убијене, 41 рањена

Најмање 15 особа је рањено у масовној пуцњави у Чикагу током журке поводом Ноћи вештица, саопштила је локална полиција. Две особе су у критичном стању, а нападач је ухапшен. У пуцњави током журке у Индијанаполису убијена једна жена, рањено осам особа. У тучи и пуцњави у Тампи две особе су погинуле, а 18 је повређено.

Пуцњава се догодила у западном делу Чикага током журке поводом Ноћи вештица, око један сат ујутру по локалном времену, саопштила је полиција. Очевици наводе да је велики број људи присуствовао тој журци, преноси Еј-Би-Си њуз.

Полиција је на месту пуцњаве затекла нападача који је почео да бежи. Убрзо је ухапшен, а полицајци су запленили и пиштољ.

Рањено је шест жена и девет мушкараца између 26 и 53 године.

Локалне власти наводе да су рањени збринути у градским болницама, а да се 26-годишњакиња и 48-годишњак налазе у критичном стању, док су остали стабилно.

Једна особа убијена у пуцњави у Индијанаполису, осморо рањених

Раније данас, jедна особа је убијена, а осам је рањено у пуцњави на забави у америчком граду Индијанаполису у савезној држави Индијана, саопштили су званичници.

Полицајци су већ били на лицу места пошто су добили дојаву о великој забави која се одржава после поноћи када су чули пуцњаву и видели велику групу људи како бежи, рекла је припадница локалне полиције Симон Берис, а преноси Си-Ен-Ен.

Једна жена проглашена је мртвом на лицу места, а више људи пребачено је у оближње болнице, додала је Берисова. 

Неколико особа је задржано у притвору, рекла је Берисова и додала да истражитељи раде на томе да утврде на који начин су они били умешани у инцидент.

Навела је да је пронађено више комада ватреног оружја. За сада није јасно како је дошло до пуцњаве нити колико је људи у њој учествовало.

Туча и пуцњава у Тампи – погинуле две особе, 18 повређених

У тучи и пуцњави између две групе на Флориди, у Тампи током прославе Ноћи вештица погинуле су две особе, а 18 људи је хоспитализовано рано јутрос, саопштила је полиција.

Полицајци су одговорили на позив нешто пре три сата ујутру, рекао је шеф полиције Тампе Ли Берко на конференцији за новинаре, пренео је АП.

До туче је дошло у области са неколико барова и клубова, рекао је Берко. Полиција није сигурна да ли су људи који су учествовали у тучи били у неком од барова пре пуцњаве.

У видеу који је објављен на друштвеним мрежама виде се људи у костимима за Ноћ вештица како пију и разговарају на улици у тренутку када одјекују пуцњи, након чега је настао стампедо.

Неки људи су се сакрили иза металних столова. На снимку се након тога види се како полицајци збрињавају неколико рањених људи који леже на земљи.

Један осумњичени се предао полицији, а истражитељи верују да су умешана најмање два нападача, рекао је Берко. Полиција још истражује разлог туче између две групе, додао је Берко.

Раније ове недеље, у америчкој држави Мејн је у масовној пуцњави у четвртак убијено 18, а рањено 13 особа. Нападач је био у бекству, а након 48-часовне потраге пронађен је мртав у ноћи између петка и суботе.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара