Читај ми!

Поплављене школе, аеродром и станице метроа – ванредно стање после обилних пљускова остаје у Њујорку

У Њујорку остаје на снази ванредно стање због поплава које је изазвало олујно невреме. Преплављен је канализациони систем, поремећен рад метроа у најнасељенијем граду у САД, а многе улице претворене су у мала језера. Гувернерка Њујорка Кети Хочул изјавила да су поплаве последица климатских промена које вероватно одражавају "нову нормалност".

Многе школе, градски системи метроа, улице и ауто-путеви у Њујорк су поплављени, док је најмање један терминал на аеродрому Ла Гвардија затворен, преноси Би-Би-Си.

На њујоршком међународном аеродрому "Џон Ф. Кенеди" забележено је скоро 20 центиметара кише, што је рекордна вредност од 1948. године.

Гувернерка Њујорка Кети Хочул изјавила је да су обилни пљускови који су донели изненадне поплаве у Њујорку последица климатских промена, које вероватно одражавају "нову нормалност".

"Ово је резултат климатских промена. То је, нажалост, оно што морамо да очекујемо као нову нормалу", рекла је Хочулова, преноси Ројтерс.

Упозорила је на поплаве опасне по живот и прогласила ванредно стање за Њујорк, Лонг Ајленд и долину Хадсон.

Ванредно још шест дана

Хочулова је рекла да ће ванредно стање, које омогућава бржу расподелу ресурса за решавање кризе, остати на снази наредних шест дана.

Поплаве су изазвале велике поремећаје у систему метроа у Њујорку и приградској железничкој линији метроа Север, поједине линије метроа су у потпуности обустављене, а многе станице затворене.

Поплављено је такође 150 од 1.400 школа у Њујорку које су остале отворене, саопштио је школски званичник Њујорка Дејвид Бенкс на конференцији за новинаре, наводи Си-Ен-Ен.

За сада, нема пријављених смртних случајева или тежих повреда повезаних са невременом.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво