Читај ми!

Лондонска полиција истражује оптужбе изнете на рачун Расела Бранда

Метрополитан полиција (MPS) саопштила је да истражује бројне оптужбе о сексуалним нападима које су изнете на рачун комичара Расела Бранда.

"Полиција је примила више навода о сексуалним нападима у Лондону", наводи се у саопштењу, преноси британски Телеграф.

Додаје се да је полиција примила велики број оптужби након истраживања телевизије Канал 4 и листа Сандеј тајмс.

"Такође смо примили низ оптужби о сексуалним деликтима почињеним на другим местима у земљи и истражићемо их. Ниједан прекршај није новијег датума", наводе из лондонске полиције.

Истрагу ће спровести детективи из Централне специјалистичке команде за борбу против криминала Мета, предвођени надзорником детективом Ендијем Ферфијем.

"Настављамо да охрабрујемо све који верују да су можда били жртва сексуалног преступа, без обзира на то колико давно било, да нам се јаве. Разумемо да се то може чинити као тежак корак и желим да вас уверим да имамо тим специјалиста који је на располагању за саветовање и подршку", наводе у саопштењу.

Бранд одбацује све оптужбе

Оптужбе против Раселa Брандa изнеле су четири жене. 

Прва жена тврди да ју је Бранд силовао у свом дому у Лос Анђелесу у време када је његова каријера била у вртоглавом успону. Друга жена тврди да ју је Бранд сексуално и емотивно злостављао док је још била шеснаестогодишња ученица. 

Трећа жена тврди да је жртва сексуалног напада Расела Бранда у време док је живео у Лос Анђелесу. Сличне оптужбе износи и четврта наводна жртва британског комичара.

Расел Бранд је одбацио све оптужбе и оптужио владу Велике Британије да покушава да га цензурише.

Јутјуб суспендовао канале Расела Бранда

Бранд је познати глумац, али је покренуо и свој Јутјуб канал, где је постављао видео-записе о духовности, политици против естаблишмента и однедавно НЛО. Има 6,6 милиона претплатника, 

Поред главног канала, има још три – "Буђење са Раселом", "Останите слободни са Раселом" и "Фудбал је фин".

Јутјуб је прошле недеље саопштио да су канали за рекламирање Расела Бранда суспендовани до даљег због "кршења политике одговорности".

Како се наводи, та мера је предузета како би се заштитили корисници платформе.

"Ако креаторово понашање ван платформе штети нашим корисницима, запосленима или екосистему, ми предузимамо мере", рекао је портпарол Јутјуба и додао да се одлука односи на "све канале који могу да буду у власништву или којима управља Бранд".

Тај потез Јутјуба уследио је након што су се појавили наводи да је Бранд између 2006. и 2013. године сексуално узнемиравао и силовао неколико жена и након што је отказана његова турнеја Bipolarisation.

среда, 01. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво