Читај ми!

Бивши агент ФБИ признао да је добио 225.000 долара од албанског обавештајца

Чарлс Мекгонигал, бивши виши агент ФБИ, изјаснио се кривим по оптужби да је прикрио да је добио 225.000 долара у готовини од бившег албанског обавештајног официра и потенцијалног пословног партнера.

Чарлс Мекгонигал, који је водио контраобавештајно одељење ФБИ у Њујорку пре пензионисања 2018. године, изјаснио се кривим по оптужби за прикривање материјалне чињенице.

Мекгонигал је признао да је прикрио да је добио 225.000 долара у готовини од бившег албанског обавештајног официра и потенцијалног пословног партнера.

Путовања су била осмишљена тако да припреме терен за консултантски посао који су планирали да започну када Мекгонигал напусти ФБИ, рекао је судији бивши агент.

У краткој изјави на суду, Мекгонигал се извинио ФБИ. “Ово није ситуација у којој сам желео да будем“, рекао је Мекгонигал.

За оптужбу за прикривање може се добити највише пет година затвора, али ће тужиоци вероватно тражити блажу казну у склопу споразума о признању кривице.

Све остале оптужбе против њега су одбачене, пренео је Ројтерс.

Мекгонигал је већ признао кривицу по оптужби за заверу у посебном савезном случају на Менхетну у вези са његовим радом за руског олигарха Олега Дерипаску, док је Дерипаска био под санкцијама САД.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво