Читај ми!

Највећи крадљивац информација у историји ЦИА осуђен за поседовање слика и снимака злостављања деце

Бивши софтверски инжењер америчке Централне обавештајне агенције (ЦИА) Џошуа Шулте, који је раније већ осуђен за крађу поверљивих информација, проглашен је кривим и за поседовање фотографија и видео-снимака сексуалног злостављања деце. Казна ће му бити изречена 10. јануара.

Порота је вратила савезном суду на Менхетну своју пресуду против Шултеа након што су тужиоци изнели доказ да је имао више од 3.000 слика и видео-снимака који приказују сексуално злостављање деце узраста од две године, сакривених у шифрованим деловима његовог кућног рачунара, пренео је АП.

На изрицању пресуде, заказаном за 10. јануар, Шулте би могао да се суочи са вишедеценијском казном затвора, заједно са прошлогодишњом осудом због оптужби да је 2017. године објавио гомилу поверљивих докумената преко Викиликса.         

Шулте је осуђен у јулу 2022. по четири тачке за шпијунажу и хаковање компјутера и једној тачки за давање лажне изјаве агентима Федералног истражног бироа (ФБИ), након што је проследио поверљиве материјале Викиликсу.

Шулте (34) је у затвору без могућности кауције од 2018. године.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво