Читај ми!

Филипини, најмање 14.000 људи евакуисано због активности вулкана Мајон

Најмање 14.000 људи који су евакуисани због активности вулкана Мајон у централним Филипинима могло би да остане ван својих домова месецима, упозориле су власти. Људи који живе даље од вулкана такође треба да буду спремни за могућу евакуацију, а полиција је поставила контролне пунктове како би спречила повратак становништва.

Ужарена лава је примећена како споро тече из кратера 2.462 метра високог вулкана Мајон, због чије активности је  прошле недеље проглашен висок степен узбуне након сеизмичких потреса и стотина одрона камења, преноси Ројтерс

"На основу наших претходних искустава, ова вулканска активност може да траје неколико месеци", саопштио је Тересито Баколкол, директор филипинског Института за вулканологију и сеизмологију, уз напомену да би становници који живе у кругу од шест километара од вулкана морали да остану у центрима за евакуацију.

Отприлике 14.000 људи је евакуисано и налазе се у школама и прихватним центрима, према подацима филипинских власти.

Власти су саопштиле да људи који живе даље од вулкана такође треба да буду спремни за могућу евакуацију, а полиција је поставила контролне пунктове како би спречила повратак становништва.

Вулкан Мајон  је један од најактивнијих на Филипинима, еруптирао је више од 50 пута у последња четири века, а због последње ерупције 2018. године на десетине хиљада мештана биле су евакуисане.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара