Рација у Ал Акси, ракетна паљба између Израела и Појаса Газе

Израелске снаге упале су у молитвену салу џамије Aл Акса и напале окупљене. Приведено је више од 200 Палестинаца. Војска је, након што је десет ракета испаљено према Израелу, гађала циљеве у Појасу Газе.

Најмање седам Палестинаца повређено је у сукобима са израелским безбедносним снагама у џамији Aл Акса у Јерусалиму.

Израелске снаге упале су у молитвену салу џамије Aл Акса и напале тамошње Палестинце, користећи између осталог шок бомбе и гумене метке.

Приведено је више од 200 Палестинаца.

Полиција је саопштила да је била приморана да уђе у комплекс након што су се маскирани екстремисти закључали у џамију са пиротехничким средствима, моткама и камењем.

"Када је полиција ушла у објекат, велика група демонстраната је на њих бацала каменице и испалила пиротехничка средства из унутрашњости џамије", наводи се у саопштењу и додаје да је полицајац рањен у ногу.

Тензије у комплексу џамије Ал Акса, који Јевреји називају Брдо храма, праћене су насиљем последњих година.

Израелска војска гађала циљеве у Појасу Газе

Инцидент у Ал Акси је изазвао протесте широм окупиране Западне обале.

Израелска војска је саопштила да је гађала циљеве у Појасу Газе након што је десет ракета испаљено из Газе према Израелу.

У саопштењу војске се наводи да су гађане две Хамасове локације за производњу и складиштење оружја, преноси Џерусалем пост.

Касније је такође погођен војни комплекс и више војних положаја под контролом ове милитантне организације, додаје се у саопштењу.

четвртак, 13. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије