Трамп приватним авионом одлетео у Њујорк, у уторак излази пред суд

Бивши амерички председник Доналд Трамп отпутовао је приватним авионом из Мар-а-Лага на Флориди за Њујорк, где ће ноћ пред сутрашње појављивање пред судом провести у својој пословној згради "Трамп тауер".

Пре изласка пред судију Хуана Мерчана и читања оптужнице, у оквиру редовне процедуре Трампу ће највероватније бити узети отисци прстију и биће фотографисан.

Од када је објављена оптужница, званичници суда, представници њујоршке полиције и Трамповог обезбеђења одржавају састанке на којима усаглашавају план за Трампово појављивање - од питања којим ће ходницима проћи и које ће улице у близини бити блокиране, до тога на којим ће локацијама бити забрањено паркирање.

Може се очекивати да судија у неком моменту одлучи да свима који су укључени у овај случај забрани да се оглашавају у јавности, али мало је вероватно да ће се то десити већ сутра.

То се обично ради да би се спречио утицај на пороту, али најчешће на захтев оптуженог, који је у овом случају Трамп.

Трампов правни тим је већ затражио од судије да забрани објављивање фотографија и видео-снимака бившег председника током његовог појављивања пред судом.

Трампов адвокат најављује "јаку одбрану"

Адвокат Доналда Трампа изјавио је да ће изнети јаку одбрану против оптужби да је бивши амерички председник током предизборне кампање 2016. године платио 130.000 долара порно звезди Сторми Данијелс у замену за њено ћутање поводом тврдњи о сексуалној афери са Трампом.

Сама исплата није била противзаконита, али тужиоци тврде да  је Трамп у евиденцији о исплати свом адвокату Мајклу Коену, који је заправо платио глумицу, навео да је новчана надокнада на име правних трошкова, што значи да је фалсификовао пословне књиге.

Адвокат одбране Џо Такопина рекао је за Си-Ен-Ен да је новац који је примила порно глумица Сторми Данијелс био "лични трошак" а не трошак издвојен из буџета кампање.

Трамп је дуго негирао тврдње порно глумице да су имали аферу, али је признао да јој је платио мало пре него што је на председничким изборима 2016. године победио кандидаткињу Демократске странке Хилари Клинтон.

Доналд Трамп је први бивши председник у америчкој историји који је кривично оптужен.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво