Читај ми!

Очекује се да Ники Хејли објави кандидатуру за председника, могла би да има Трампову подршку

Бивша гувернерка Јужне Каролине Ники Хејли, која је нашој јавности познатија као амбасадорка Сједињених Држава при Савету безбедности, објавиће кандидатуру за председника САД у наредним недељама, објавио је Еј-Би-Си њуз.

Према упућеним изворима, Ники Хејли би средином фебруара требало да објави намеру да се кандидује испред републиканаца, а у наредним данима позивнице ће бити послате њеним присталицама.

Хејлијева, која је била амерички амбасадор при УН током мандата бившег председника Доналда Трампа, раније је рекла да се неће кандидовати против њега.

"Не бих се кандидовала ако би се председник Трамп кандидовао и разговарала бих с њим о томе", рекла је Хејлијева за Асошијејтед прес 2021. године.

Бивша гувернерка Јужне Каролине је, у међувремену, одустала од тог става, а пре неколико дана Трамп је рекао новинарима да је недавно примио телефонски позив од Хејлијеве.

"Позвала ме је и рекла да би желела да размисли о томе, а ја сам рекао да то треба да уради", рекао је Трамп новинарима током викенда.

Педесетједногодишња Нимрата Ники Хејли вршила је дужност 116. гувернера Јужне Каролине, а била је и чланица Представничког дома Јужне Каролине.

У предизборној кампањи за председничке изборе 2012. године, кандидат Републиканске партије Мит Ромни је разматрао да предложи Хејлијеву као своју потенцијалну потпредседницу у изборној трци, али је она изјавила да неће бити у могућности да прихвати било чију понуду, због своје гувернерске функције.

Доналд Трамп је 2016. номиновао Хејлијеву за позицију амбасадорке САД у Уједињеним нацијама, што је она прихватила. Часопис Тајм ју је 2016. сврстао на списак 100 најутицајнијих особа света. У децембру 2018. је својевољно донела одлуку да се повуче са позиције амбасадора. Наредне године ушла је у борд директора "Боинга".

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара