Читај ми!

Ајкуле се устремиле на делфина код плаже у Сиднеју, растерани купачи

Након што су ајкуле напале делфина у близини обале у Сиднеју, спасиоци су растерали купаче и сурфере. Један од очевидаца рекао је да је ајкула била дугачка бар три метра и да се устремила на делфина, тако да није ни обраћала пажњу на људе.

Бик-ајкуле (ајкуле замбези) напале су делфина у суботу ујутру код плаже Шели у близини Менлија, саопштили су спасиоци Новог Јужног Велса.

Како су навели у саопштењу, дрон је утврдио да у том подручју има више ајкула, због чега су плаже затворене

Снимци који су направљени дроном, а које су спасиоци објавили, показују најмање две ајкуле и делфина који је пливао са видљивим повредама на репу и боку. Делфин је касније угинуо.

Сведок напада Емили Петерсон рекла је за медије да је једна од ајкула била дуга око три метра.

"Око 20 метара од обале видела сам делфина како плива и сенку са десне стране. Окренула сам се на другу страну и видела бик-ајкулу дугачку три метра, али није чак ни гледала у мене, само је ишла на делфина", рекла је Петерсонова.

Џолс Фарел, потпредседница Организације за спасавање и истраживање китова у Аустралији, рекла је да се претпоставља да се делфин у старту није осећао добро и да је зато пришао обали, што је и привукло ајкуле.

Ретки су фатални напади ајкула на људе у Сиднеју. У фебруару прошле године, човек је погинуо у близини плаже Литл беј на југоистоку града, у првом фаталном ничим изазваном нападу ајкуле у Сиднеју од 1963. године.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво