Читај ми!

Јужна Кореја - пожар у картонском насељу у Сеулу, 500 људи евакуисано

Eвакуисано је око 500 људи пошто је избио пожар у картонском насељу у Сеулу. Око 60 кућа уништено је у пожару у петак ујутро у селу Гурјонг.

Засад нема информација о погинулима или повређенима.

Јужнокорејски медији описали су област тесно збијених импровизованих кућа као последњу преосталу сиротињску четврт у престоници. 

Пожар је угашен после пет сати борбе са ватреном стихијом, а на терену је било ангажовано око 900 ватрогасаца и 10 ватрогасних хеликоптера, преноси Би-Би-Си.

За сада нема пријављених жртава.

Председник Јужне Кореје Јун Сук-јул тренутно је на Светском економском форуму у Давосу, Швајцарска. Он је, међутим, позвао да се уложе сви напори, мобилишу сви ватрогасци и опрема, како би се умањила штета, саопштила је данас његова портпаролка.

Градоначелник Ох Се-хун посетио Гурјонг и затражио од Владе да изради мере за пресељење породица погођених пожаром. Гурјонг је од последњих преосталих картонских насеља у Јужној Кореји.

Тачан узрок пожара још није познат, али је ово подручје и раније било подложно пожарима и поплавама, а многе куће су изграђене од картона и дрвета. Цело Гуријонг је претрпело најмање 16 пожара од 2009. године, како преносе тамошњи медији.

Гурјонг су направили људи исељени из својих првобитних насеља пројектима преуређења под тадашњом војном владом. Напори да се то подручје развије су осујећени несугласицама између локалних управних органа и становника.
Село Гурјонг се налази на ивици богатог округа Гангнам, у којем су неке од најскупљих некретнина у Јужној Кореји.

 

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво