Читај ми!

Нестанак Ане Волш у фокусу америчке јавности, случај би ускоро могао пред велику пороту

Случај нестале Београђанке Ане Волш, која живи у Сједињеним Државама и није виђена од првог јануара, окупира велику пажњу америчке јавности. Њен муж Брајан је у притвору, након што га је полиција оптужила да им је давао погрешне информације у истрази. Аналитичари наводе да би случај ускоро могао да се изнесе пред велику пороту како би се утврдило има ли основа да се званично подигне оптужница против некога.

О случају нестале Београђанке Ане Волш, која живи у предграђу америчког града Бостона, Кохасету, говори се много у америчким медијима.

Си-Ен-Ен је о томе извештавао непосредно пред конференцију председника Бајдена и лидера Мексика и Канаде, а вест о њој је била на врху њиховог веб-сајта целог дана у уторак.

Посебну пажњу случају посвећују медији из Бостона где ТВ станице на својим информативним каналима имају тимско извештавање до 15 минута сваког сата. Наводи се да сваки дан доноси нове заплете у необичном случају нестанка мајке троје деце.

Листови објављују и преглед свега што се дешавало из сата у сат уз информације о Анином супругу Брајану Волшу који је приведен. Последња информација је да су на депонији близу куће пронађени секира, тестера, крвави пешкири, тепих и коришћена средства за чишћење, а све што може бити корисно за истрагу се испитује.

Завршена је истрага у породичној кући. Полиција је претражила две депоније. Деца су тренутно под надзором одељења за старање о деци.

Медији наводе да је Брајан Волш имао проблематичан однос са оцем

Много се говори о прошлости Брајана Волша који је раније имао финансијских проблема. Медији наводе да је био јединац, али да је имао проблематичан однос са оцем, лекаром, који више није разговарао са Брајаном након што је побегао са великом количином његовог новца.

Добро упознати са ситуацијом кажу да је реч о стотинама хиљада долара које је Брајан Волш узео од продаје очеве куће. Породица и пријатељи су после смрти Волшовог оца 2018. године рекли да је било јасно да га је отац скинуо са тестамента, али да је Брајан Волш покушао да уз помоћ адвоката на силу преузме контролу над очевом заоставштином.

Телевизијска станица Ен-Би-Си 10 наводи да је један Волшов пријатељ рекао да је током пута у Кину Волш покушао да украде антиквитете и да је био спреман да убије чуваре који су покушали да га спрече у томе. Медији објављују и број телефона у Бостону 781-830-4990 на који свако ко има информације о Ани може да се јави.

Станари којима су Волшови издали стан кажу да је у последњих шест месеци нешто деловало чудно и да је Ана журила да прода кола и стан који рентирају. Кажу и да је најавила велико изненађење у новој години, али да не знају о чему је реч.

Ана послала поруку мајци 25. децембра: Мама, молим те, дођи сутра 

Фокс њуз диџитал преноси да је Анина мајка Миланка Љубичић добила поруку од ћерке 25. децембра, на Божић по Грегоријанском календару, у којој је написала "Мама, молим те, дођи сутра" и да јој то говори да је постојао неки велики проблем.

Анина мајка је америчком медију рекла и да је ћерка била фрустрирана што мора да живи сама у Вашингтону, док је муж са троје деце у Бостону. Наиме, муж није смео да путује јер чека суђење због оптужби за три преваре са уметничким делима.

Волш је признао да је крив због продаје лажних уметничких дела у галерији у Калифорнији и једној особи у Француској. Волшов психијатар је својевремено написао да се Брајан осећа занемарен и невољен и да га његови родитељи користе као пиона у лошем браку.

Аналитичари кажу да у конкретној ситуацији постоји могућност да се цео случај врло брзо изнесе пред велику пороту коју сачињавају до 23 особе, а циљ је да се утврди да ли постоји основа да се неко званично оптужи за злочин. У том случају би могло да почне и суђење.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара