Читај ми!

Божићне честитке патријарха Кирила и Путина

Патријарх Руске православне цркве Кирил честитао је Божић православним верницима и истакао да црква моли и тугује за људима који су погинули или рањени у рату у Украјини. Председник Владимир Путин је у честитки истакао улогу цркве у подршци војницима у специјалној војној операцији.

"Сетимо се да за Бога нема препрека, он куца у срцу сваког човека и очекује нашу спремност да покажемо доброту, милосрђе и саосећање. Бринимо једни о другима, посветимо пажњу родбини, ближњима, пријатељима и колегама, поможите онима којима је потребно, обилазите болесне и немоћне" рекао је патријарх Кирил у телевизијском обраћању, преноси Тaс.

Црквени поглавар је напоменуо да се Руска православна црква моли и тугује за људима који су погинули или рањени у рату у Украјини.

Руски председник Владимир Путин је у божићној честитики православним верницима указао на улогу црквених организација у подршци војницима у специјалној војној операцији у Украјини.

"Срдачно вам честитам Божић. Овај светли празник који сви воле инспирише људе на добра дела и намере, служи за успостављање духовних вредности и моралних смерница као што су милосрђе, саосећање, доброта и правда у друштву" рекао је Путин.

"Црквеним организацијама су прироритет међунационални и међурелигијски мир и слога у нашој земљи, брину о онима којима је помоћ потребна и подржавају наше борце који учествују у специјалној војној операцији. Тај велики, истински пожртвован рад је достојан најискренијег поштовања" додао је Путин.

Истакао је допринос Руске православне цркве и других конфесија у Русији у јединству друштва, очувању историје, васпитању породице и јачању институције породице.

Путин је присуствовао божићној служби у Саборном храму Благовештења у Кремљу. 

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи