Читај ми!

Сомалија: 35 погинулих у бомбашким нападима

Број жртава у бомбашким нападима милитантне групе Ал Шабаб у централној Сомалији порастао је на 35, изјавио је данас високи полицијски службеник. Ал Шабаб је преузео одговорност за напад.

Милитантна група Ал Шабаб, савезница терористичке организације Ал Каида, детонирала је две бомбе подметнуте под аутомобиле, рекао је један од становника који је учествовао у акцији спасавања у централној сомалијској регији Хиран, преноси Ројтерс.

Погинули су војници, припадници милиције и цивили, а десетине људи су рањене, рекао је Абдулахи Осман, трговац из Махаса, наводи се.

Према његовим речима, у нападу су уништене и многе куће. Комесар округа Махас Мумин Мохамед Халане рекао је државном радију да су на мети нападача биле и његова кућа и кућа федералног посланика.

Ал Шабаб је преузео одговорност за напад, наводећи да су мета били "отпадничка милиција и војници". 

Огранак Ал Каиде - Ал Шабаб - води побуну против сомалијске владе од 2007. године, подсећа Ројтерс. Владине снаге и савезнички кланови милиције познате као Макавизли, потиснуле су милитантну групу из Хирана прошле године, али је Ал Шабаб наставио с нападима.

Владине снаге и Макавизли добили су подршку од САД и трупа Афричке уније. Упркос офанзиви владиних снага, Ал Шабаб је последњих месеци изводио честе нападе, укључујући неколико напада на владине објекте и хотеле у главном граду Могадишу.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара