Читај ми!

Робија за власницу погребне куће у Колораду због продаје делова тела преминулих

Бивша власница погребне куће у Колораду осуђена је на 20 година затвора након што је оптужена за сецирање стотине мртвих и продају делова тела. Њена мајка осуђена је на 15 година.

Меган Хес, признала је кривицу за превару у јулу. Управљала је погребном канцеларијом и ентитетом за делове тела донорског сервиса из исте зграде у Монтросеу у Колораду.

Њена мајка Ширли Кох такође је признала кривицу за превару и осуђена је на 15 година затвора. Она је имала задатак да сецира тела, показују судски записи, наводи Гардијан.

"Хесова и Кохова су понекад користиле погребну кућу да краду тела и делове тела користећи лажне и фалсификоване обрасце за донаторе. Њихово понашање изазвало је огроман емоционални бол породица и најближих рођака", рекао је тужилац Тим Неф у судском поднеску.

Федерални случај покренула је Ројтерсова истраживачка серија између 2016. и 2018. године о продаји делова тела у Сједињеним Државама, практично нерегулисаној индустрији.

Бивши радници рекли су Ројтерсу да су Хесова и Кохова извршиле неовлашћено распарчавање тела, а неколико недеља након што је објављена прича из 2018. године, ФБИ је упао у њихове канцеларије.

"Ово је најемотивнији случај који сам икада доживела у судници. За суд је забрињавајући то што Хесова одбија да преузме било какву одговорност за сопствено понашање", рекла је америчка окружна судија Кристин М. Аргуело током саслушања.

Судија је наредио да одмах буду послати у затвор.

Адвокат Хесове је рекао да је она неправедно оклеветана као "вештица" и "чудовиште", а да је уместо тога "сломљено људско биће" чије понашање се може приписати трауматској повреди мозга са 18 година. Хесова је одбила да разговара са судијом.

Кохова је рекла да јој је жао због свега и преузела је одговорност за своје поступке.

У Сједињеним Државама је незаконито продавати органе као што су срца, бубрези и тетиве за трансплантацију, иако могу бити донирани. Али, продаја делова тела као што су главе, руке и кичме, што је Хесова урадила, за употребу у истраживању или образовању није регулисана савезним законом.

Хесова је преварила рођаке преминулих лагањем о кремацијама, сецирањем тела и продајом без дозволе. Компаније за обуку хирурга и друге фирме које су купиле руке, ноге, главе и торзое од Хесове нису знале да су прибављене на превару, рекли су тужиоци.

Хесова је наплаћивала породицама до 1.000 долара за кремације које се никада нису догодиле, саопштили су тужиоци, а другима је нудила бесплатне кремације у замену за донацију тела.

Тужиоци су рекли да је слагала више од 200 породица, које су примале кремирани пепео из канти помешан са остацима различитих лешева.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво