Читај ми!

Њујорчани ће ускоро имати чистији метро

Њујоршки метро, један од најстаријих и највећих система јавног превоза на свету, требало би ускоро да реши свој велики проблем – урин у лифтовима станица метроa.

Лифтови у метро станицама ће убудуће бити опремљени посебном технологијом која ће алармирати чистаче чим лифтови и вагони постану запрљани, укратко, натопљени урином.

"Технологија за детекцију урина упозораваће наше чистаче о потенцијалном недостатку чистоће у лифтовима", рекао је новинарима председник њујоршког МТА Рич Дејви поводом све учесталијих притужби на непријатан мирис који често дочекује Њујорчане када уђу у лифтове метро станица, преноси Њујорк пост. Систем, чија је прва линија отворена 1904. године данас званично има 468 станица с укупном дужином од 1.056 километара, од којих 353 имају лифтове.

Њујорк није прва метропола која покушава да се избори с локвама урина у метроу пре него што некоме покваре дан, рекао је Дејви.

Metropolitan Transportation Authority (МТА) највећа је транспортна мрежа у Северној Америци, коју користи 15,3 милиона људи на путу од 5.000 квадратних миља око Њујорка, Лонг Ајленда, југоисточне државе Њујорк и Конектиката.

Запошљава више од 70.000 радника. МТА мрежа се састоји од највећег броја аутобуса у земљи и више вагона метроа и приградских железница од свих осталих транзитних система у САД заједно.

Систем је радио 24/7 (изузев хитних случајева и катастрофа) током већег дела историје.

Током пандемије, метро је био затворен преко ноћи због дезинфекције возова и станица.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара