Читај ми!

Јапан прати кинеске вежбе у Пацифику

Последње две недеље јапански ратни авиони и бродови пратили су кинески носач авиона Љаонинг и пет ратних бродова који су изводили поморске маневре и летачке операције у Пацифику.

Јапан је саопштио да су последње две недеље јапански ратни авиони и бродови надгледали кинески носач авиона Љаонинг и пет ратних бродова који су изводили поморске маневре и летачке операције у Пацифику, пренео је Ројтерс.

У Саопштењу за јавност јапанског министарства одбране наводи се да су јапанске трупе почеле да прате војне вежбе Кине 16. децембра, пошто је кинеска поморска групација, која укључује ракетне разараче, упловила између главног острва Окинаве и острва Мијакојима у западни Пацифик, из Источног кинеског мора.

Пре него што се кинески носач у недељу вратио истим путем, изведено је више од 300 полетања и слетања авиона и хеликоптера, додаје се у саопштењу јапанског министарства, без прецизирања да ли је упадима повређен јапански територијални простор.

Јапан је такође известио да је идентификовао летове кинеске беспилотне летелице ВЗ-7 близу острва Мијакојима у недељу и поново данас, што је први пут да су примећени дронови на великој висини у тој области.

Како преноси Ројтерс, Кина је спроводила сличне војне вежбе и раније, а најновије операције великих размера у близини јапанских острва организоване су пошто је Јапан најавио да ће удвостручити издвајања за одбрану у наредних пет година.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара