Читај ми!

Сукоби у Паризу након напада на курдски центар

У Паризу су избили сукоби док чланови курдске заједнице тражe правду након нападa у којем је убијено троје људи у курдском културном центру.

Полиција је испалила сузавац да одгурне гневну масу која се окупила у близини места пуцњаве док су каменице бачене на полицајце, канте за смеће и столови у ресторанима преврнути и најмање један аутомобил оштећен.

Полиција је ухапсила 69-годишњег мушкарца, осумњиченог да је у убио троје курдских активиста - једну жену и два мушкарца, у срцу француске престонице.

Осумњичени је властима познат по расистичким нападима, а приликом хапшења је рањен, саопштено је из полиције.

Пензионисани машиновођа намерно је тражио странце, рекао је министар унутрашњих послова Жералд Дарманин. Али је додао да "није сигурно" да је тај човек имао за циљ да убије "баш Курде".

Припадници курдске заједнице у Паризу рекли су да их је полиција недавно упозорила на претње курдским циљевима.

"Гнусни напади"

Председник Француске је осудио "гнусне нападе на Курде у Француској".

"Курди Француске били су мета гнусног напада у срцу Париза. Наше мисли су са жртвама, људима који се боре за живот, њиховим породицама и вољенима", написао је француски председник на Твитеру.

Становници и трговци који живе и раде у близини напада који се десио док Париз врви празничним активностима пред божићни викенд.

Полиција је оградила подручје злочина у 10. арондисману Париза, прометној улици са продавницама и ресторанима у близини железничке станице Гар де л'Ест. Париска полиција упозорила је људе да се држе подаље.

"Нема назнака да напад терористички"

Париски тужилац је саопштио да су три особе преминуле у пуцњави, три особе су у болници од којих је једна у критичном стању. Нападач је такође рањен у лице, током хапшења.

Тужиоци за борбу против тероризма у контакту су са истражитељима, али нису пронашли никакве назнаке терористичког мотива.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво