Читај ми!

Протест у Кабулу због забране женама да студирају

Десетине жена окупило се испред Универзитета у Кабулу на протесту због одлуке талибанских власти да женама забране студирање. Власти су раније ове седмице наредиле женама широм земље да престану да похађају приватне и јавне универзитете.

Педесетак жена је протестовало, држећи транспаренте са поруком "Образовање је наше право, универзитет треба отворити", преноси Ројтерс.

Претходног дана студенти на Универзитеру Нангахар су такође протестовали, а мушки студенти су своју подршку показали тако што су напустили испите, јер њиховим колегиницама није дозвољено полагање.

Талибанске власти у земљи су, раније ове седмице, наредиле женама широм земље да престану да похађају приватне и јавне универзитете, што је ступило на снагу одмах и важи до даљег.

Министарство образовања талибанских власти упутило је наредбу свим јавним и приватним високошколским установама да се женама до даљег суспендује приступ универзитетима. У складу са одлуком владе, стража је са капије враћала студенткиње које су кренуле на наставу. 

Раније, овог месеца, талибанска власт је најавила да ће дозволити девојчицама да полажу матуру. 

Женама је претходно забрањено и да улазе у теретане и јавне паркове.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара