Читај ми!

Сицилија, скренули верску процесију ка кући мафијашког боса – осуђени на 80 година затвора

Италијански судија изрекао је затворске казне од укупно 80 година за 39 људи због скретања верске процесије на Велики петак до куће мафијашке породице и одавања почасти затвореном босу, преноси Ројтерс.

Сицилијански надбискуп Луиђи Рена је рекао да се нада да ће то одвратити друге од било чега сличног у будућности.

"Никада не треба да се позивате на Бога или његово име, који сигурно није на страни мафијаша, који су насилни и немилосрдни људи", саопштио је Рена.

Мештани су носили статуу Исуса Христа кроз сицилијанско село Сан Микеле ди Ганзарија током Ускрса 2016. године, када их је зауставила група људи и натерала да прођу испред куће мафијашког боса Франческа ла Роке.

Ла Рока је у то време служио доживотну казну затвора због разних злочина у вези са мафијом, али је његова жена изашла из куће да их поздрави.

Градоначелник и свештеник Сан Микеле ди Ганзарија одбили су да прате процесију која је скренула са званичне руте и осудили одговорне за њено преусмеравање.

Група је осуђена за ремећење верског догађаја и подстрекавање на чињење злочина. Осморица људи добили су по три године затвора, а остали су осуђени на од шест месеци до две године и девет месеци затвора.

"Ова реченица ће сигурно натерати људе да пате, али се надам да ће патња уродити плодом", рекао је надбискуп из Катаније.

У Италији, многи припадници организованог криминала себе виде као део религиозне, култне групе, призивају помоћ светаца и користе религиозне статуе у обредима иницијације, преноси Ројтерс.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије