Харви Вајнстин проглашен кривим за силовање по другој пресуди

Суд у Лос Анђелесу прогласио је некадашњег филмског продуцента Харвија Вајнстина кривим по једној од четири оптужбе за силовање. Вајнстину је то друга изречена пресуда по оптужби за силовање.

Порота је Вајнстина прогласила кривим за силовање, присилни орални однос и сексуалну пенетрацију страним предметом за шта га је оптужила једна жена, преноси Ројтерс. Одбачене су оптужбе друге жене.

Порота није могла да донесе пресуду о две оптужбе, укључујући оптужбу за силовање супруге демократског гувернера Kалифорније Џенифер Сибел Њусом, која је рекла да је на суђењу била позната као Џејн До 4.

Током двомесечног суђења, порота је могла да чује у излагању тужилаштва како је Вајнстин користио свој утицај да намами жене на приватне састанке пре него што их нападне.

Вајнстину прети казна до 18 година затвора по тачкама за које је осуђен, али би отежавајући фактори могли да је повећају на 24 године.

Некадашњи филмски продуцент већ служи 23-годишњу затворску казну након што је у Њујорку осуђен за силовање.

Вајнстин се на суђењу у Лос Анђелесу суочио са седам оптужби за силовање и сексуално злостављање четири жене између 2004. и 2013. године. 

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво