Читај ми!

САД, деинсталирање Тик-тока са владиних телефона

Амерички Сенат изгласао је закон којим се запосленима у федералним установама забрањује коришћење апликације друштвене мреже Тик-ток на службеним телефонима у власништву Владе. Да би закон ступио на снагу, мора да га одобри и Представнички дом.

Нови закон је последњи потез америчких сенатора у обрачуну са кинеским компанијама и због страха да би Пекинг могао да користи њихове апликације за шпијунирање грађана САД, пренео је Ројтерс.

Раније ове недеље, Тик-ток су на службеним телефонима забраниле савезне државе Северна Дакота и Ајова, придруживши се Алабами и Јути које су то раније учиниле, а сличне потезе најављују Тексас, Мериленд и Јужна Дакота.

За време претходног сазива Конгреса, Сенат је у августу 2020. одобрио закон којим се Тик-ток забрањује на апаратима који су у власништву Владе, а републикански сенатор Џош Хоули га је поново увео у процедуру прошле године.

Раније су многе федералне службе, међу којима и министарства одбране и унутрашње безбедности и Стејт департмент, забраниле коришћење Тик-тока на службеним телефонима.

Из компаније "Бајтденс", у чијем је власништву Тик-ток, саопштили су да је забринутост америчке администрације углавном настала због дезинформација и да су спремни да се састану са америчким законодавцима како би разговарали о пословању компаније.

"Разочарани смо што се толико држава придружило одобравању закона које се базирају на неоснованим неистинама о Тик-току који неће допринети напретку националне безбедности Сједињених Држава", наводи се у саопштењу.

Како би закон отишао на потписивање код председника Бајдена, након чега би ступио на снагу, потребно је да га изгласа и Представнички дом.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво