Читај ми!

Потпредседница Аргентине осуђена на шест година затвора

Суд у Аргентини осудио је потпредседницу те земље Кристину Фернандез де Киршнер на шест година затвора због умешаности у корупцију. Аргентинска потпредседница, међутим, ужива привремени имунитет и неће се одмах суочити са изреченом казном.

Судије Федералног суда у образложењу пресуде су навеле да је Киршнер "кривично одговорна за дела корупције у додељивању јавних радова", преноси Ројтерс.

Поступак против аргентинске потпредседнице, која је раније најавила да ће уложити жалбу на сваку казну, води се годинама.

Потпредседница Аргентина, међутим, ужива привремени имунитет због своје тренутне функције и неће се одмах суочити са затвором.

Кристина Фернандез де Киршнер, технички, могла би да се кандидује за нову функцију, док траје жалбени процес, али је уочи изрицања пресуде рекла да "се неће кандидовати ни за једну функцију" на општим изборима следеће године.

Била је председница Аргентине у два мандата између 2007. и 2015. године и још има подршку бројних присталица, па би казна сада актуелне потпредседнице могла да изазове њихове бурне реакције, наводи британска агенција.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво