Читај ми!

Иран: 40 страних држављана притворено на протестима

Власти у Ирану окривиле су "страни фактор" за масовне протесте грађана и саопштиле да је 40 страних држављана ухапшено због учешћа у немирима.

Портпарол иранског тужилаштва Масуд Сетајеши на телевизијској конференцији за новинаре рекао је да је до сада 40 страних држављана ухапшено због учешћа у протестима. Није, међутим, прецизирао ни о чијим је држављанима реч, ни које су националности ухапшени. 

Техеран је у септембру саопштио да је девет Европљана ухапшено због учешћа у протестима и окривио стране непријатеље и њихове агенте за оркестрирање протеста. Протести су се претворили у народну побуну свих слојева друштва, што представља један од најсмелијих изазова клерикалним властима још од револуције 1979. године.

Широм Исламске Републике Ирана одржавају се протести због смрти 22-годишње Курдкиње Махсе Амини, која је умрла током боравка у притвору моралне полиције 16. септембра.

Иранска полиција за морал је привела младу жену због тога што је носила одећу коју власти сматрају "неприкладном", подсећа Ројтерс.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара