Читај ми!

Три сексуалне раднице убијене у отменом делу Рима, полиција сумња да је реч о серијском убици

Полиција у Риму трага за потенцијалним серијским убицом након што су тела три жене пронађена у два стана у луксузној четврти Прати. Две сексуалне раднице за које се верује да имају између 40 и 50 година, пронађене су избодене на смрт у стану у улици Виа Аугусто Риботи.

Портир зграде упалио је аларм након што је у четвртак ујутру на прагу стана пронашао тело једне од убијених жена, док је друго тело пронађено у згради, преноси Гардијан.

Тело треће сексуалне раднице која је насмрт избодена, пронашла је њена сестра у подрумском стану у оближњој улици. Верује се да је она убијена пре друге две жртве.

Убиства су се догодила неколико стотина метара од италијанског врховног суда, у елегантном кварту где је последњих година дошло до пораста криминалних мрежа које воде послове проституције.

Извор у римској полицији рекао је да истражитељи раде на теорији да је жене убила једна особа. 

Због убистава све је више позива да проституција постане регулисана професија у Италији како би се заштитиле сексуалне раднице. Италија дозвољава уличну проституцију, али организована проституција и јавне куће су нелегални.

"Ова убиства су ужасна", рекла је Ермина Гбидо из Комитета за грађанска права проститутки, непрофитне организације коју су 1982. године основале сексуалне раднице у циљу борбе против трговине људима и подршке људима у тој професији.

Федерико Рока, одборник Браће Италије у Риму, крајње десничарске странке премијерке Ђорђе Мелони, рекао је да је посао проституције у становима снажно укорењен у "сваком делу града".

"Три особе су изгубиле живот, брутално их је убио могући клијент", рекао је Рока италијанским медијима.

"Морамо да сачекамо исход истраге, али остаје туга због њихове судбине, а уједно и љутња јер смо поново морали да чекамо да се нешто озбиљно деси да бисмо срушили зид лицемерја који окружује феномен проституције у становима", казао је Рока.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво