Читај ми!

Доживотна казна затвора за улетање возилом у божићну параду у Висконсину

Дарел Брукс је осуђен на доживотну казну затвора, без могућности условног отпуста, јер је улетео возилом у божићну параду у Висконсину прошле године. Тада је убијено шест особа, а десетине су повређене.

Џенифер Дороу је изрекла пресуду Дарелу Бруксу, годину дана након што је улетео међу учеснике божићне параде у граду Вокиша, у америчкој савезној држави Висконсин.

"Ова заједница може бити безбедна само ако сте ви иза решетака до краја свог живота", рекла је судија Џенифер.

По 60 тачака осуђен је за безобзирно угрожавање безбедности и то на 17,5 година по свакој тачки. То значи да је осуђен на 762,5 година робије, плус 305 година продуженог надзора.

Пресуда је уследила након што су се десетине жртава у уторак суочиле са Бруксом.

Брукс и његова породица покушали су да ублаже казну позивајући се на проблеме у менталном здрављу. Међутим, судија је рекла да његови поступци тог дана, укључујући одлуку да вози ка парати, упркос вишеструким могућностима да је избегне, не подржавају тврдње о психичким проблемима, већ показују да је деловао "неопрезно, немарно и злонамерно".

"Овом суду је веома јасно да он разуме разлику између исправног и погрешног и једноставно бира да игнорише своју свест. Њега подстиче бес. Неки људи, нажалост, бирају пут зла. И ја мислим, господине Брукс, да сте ви једна од таквих особа", рекла је судија Дороу. 

Истакла је и недостатак кајања. "Чекала сам на истинско извињење, али нисам га добила. Не због мене, него због жртава", навела је Џенифер Дороу.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво