Читај ми!

Катарски министар о критикама уочи Мундијала: Арогантно, не могу да нас прихвате као домаћине

Шеф катарске дипломатије шеик Мухамед бин Абдулраман ел Тани је у интервјуу за Скај њуз рекао да "људи не могу да прихвате да је мала земља с Блиског истока домаћин Светског купа", као и да су критике које упућују арогантне. Напомиње да је јавно приказивање присности забрањено у Катару не само код хомосексуалних парова, већ и код хетеросексуалних.

Шеик Мухамед бин Абдулраман ел Тани описује медијско покривање предстојећег Светског првенства у фудбалу, које се одржава у Катару, као ширење дезинформација.

"Држање лекција издалека није решење", поручује ел Тани.

"Позивање на бојкот Светског купа, или недолазак неких, представља њихову сопствену одлуку, али зашто ускраћивати људе и публику присуствовања и уживања у Светском купу", упитао је катарски министар.

На питање да прокоментарише критике земаља које учествују на СП, одговорио је: Какву они то поруку шаљу својој сопственој публици?

"Шт је са проблемима у њиховим земљама, на која су зажмурили? Искрено, не само ја и грађани Катара, већ и многи људи широм света виде то као ароганцију. Људи не могу да прихвате да је мала земља са Блиског истока добила прилику да буде домаћин СП", сматра катарски министар спољних послова.

Последњих 12 година, откако је саопштено да ће Катар бити домаћин Мундијала, упорно се указује на извештаје о кршењу људских права, третирању радника миграната који граде стадионе, али и о ЛГБТ популацији.

Иако је ФИФА позвала све тимове да се не мешају у политику, званичници из енглеског и велшког тима су рекли да ће наставити да заговарају људска права. Оба тима ће носити ознаке којима подржавају ЛГБТ популацију.

На питање о ЛГБТ навијачима који ће доћи на Мундијал у Катар, ел Тани је рекао да је јавно исказивање наклоности забрањено не само код хомосексуалних, већ и хетеросексуалних парова.

Раније је, међутим, саопштено да ће навијачи смети да се држе за руке. "Држање за руку није јавно исказивање наклоности, колико ја знам", додао је он.

Поводом информације да принц Вилијам, председник Фудбалске асоцијације, неће ићи у Катар, министар је рекао да је то због густог распореда у његовом календару и да се, ипак, нада да ће наћи времена да допутује и навија за енглески тим.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара