Читај ми!

Шпанија, рат против марихуане - заплењено 32 тоне

Шпанска полиција запленила је 32 тоне упаковане марихуане чија се улична вредност процењује на најмање 64 милиона евра. То је највећа количина те дроге пронађена до сада, саопштила је полиција.

Полиција је извршила рацију на фармама и производним погонима широм Шпаније у операцији под називом "Гарденс". Ухапшено је девет мушкараца и 11 жена, старости између 20 и 59 година.

"Цивилна гарда је запленила највећу до сада пронађену количину упаковане марихуане. То је еквивалентно приближно 1,1 милион биљака", саопштила је шпанска цивилна гарда.

Полиција је навела да је група осушила биљке марихуане, спаковала их и послала у делове Шпаније, Швајцарске, Холандије, Немачке и Белгије.

Осумњичени су прошлог месеца приведена у Толеду, Сијудад Реалу, Валенсији и Астурији, али су детаљи операције објављени тек сада.

У јуну је шпанска пореска агенција саопштила, у вези са другом операцијом, да канабис вреди "између 2.300 евра и 2.500 евра по килограму".

И акција "Гарденс" изведена је прошлог месеца када су ухапшене међународне криминалне групе међу којима је било и држављана Србије.

Средином октобра полиција је у Србији ухапсила двојицу припадника организоване криминалне групе, у чијим становима је пронађено више од 300.000 евра и једна пушка. Истовремено, полиција у Шпанији, где су у току претреси илегалних лабораторија за производњу марихуане, ухапсила је 15 особа, које су већином држављани Србије.

У другој акцији, крајем октобра, у Шпанији су ухапшени чланови организоване криминалне групе због сумње да су се, током дужег времена бавили неовлашћеном производњом и стављањем у промет опојне дроге марихуане. Међу ухапшенима је и држављанин Србије.

 

 

 

 

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво