Читај ми!

Полиција након два дана зауставила нелегалну рејв журку у Италији

На хиљаде младих из Италије и иностранства окупило се у суботу на нелегалном рејв партију под називом "Witchtek" у великом хангару код Модене. Полиција од суботе надгледа зону хеликоптерима безуспешно покушавајући да преговара са организаторима забаве.

Више од 3.500 људи окупило се у напуштеном хангару близу изласка са аутопута ка граду Модена да би прославили Ноћ вештице, а министар унутрашњих послова Матео Пјантедози је дао зелено светло италијанској полицији да учини све не би ли се та зона што пре ослободила.

Најмлађи учесници рејва имају 16 година, око хангара се налази велики број шатора, приколица и учесника који неће да оду изазивајући полицију и вређајући је.

Око 300 полицајаца, карабињера и финансијске полиције одлучило је да преговара са организаторима и ученицима који их изазивају, упућујући и велики број увреда присутним новинарима који камерама бележе сваки моменат откако је почела акција полиције.

Многе особе су отишле са журке рекавши да се неће одупирати полицији јер је то само забава, други су рекли да морају да се врате на посао док је много већи број остао роштиљајући, прскајући спреј на камере новинара, показујући средњи прст под очигледним ефектом наркотика.

Особа која је власник хангара је јуче пријавила полицији да је нелегално окупиран од стране учесника рејв партија. Из хангара се од суботе чује заглушујућа музика, виде се неонска светла и ватромети. Полиција је за сада идентификовала више од 600 особа и преко разгласа је објавила да је хангар опасно место јер би могао да се сруши те да су они ту ради учесника.

"Овде смо због вас и нећемо ући. Зграда је заплењена јер је опасна и морате да одете", говорила је полиција преко разгласа. Након што буде био испражњен хангар ће бити заплењен из сигурносних разлога не би ли се обавила техничка инспекција.

Градоначелник Модене Ђан Kарло Муцарели је затражио да се ситуација што пре врати у нормалу, да се заштити јавни ред, поштује закон те да све особе буду на безбедном без "било какве врсте насиља али одлучним акцијама".

Министар унутрашњих послова Пјантедози ће сутра изнети пред министре први нацрт мера не би ли имали на располагању нове и ефикасније инструменте превенције и интервенисања.

Иде се ка томе да ће моћи да се заплене камиони, кампери, приколице, миксете, звучници и све оно што користе организатори ових дешавања што би могло да постане и декрет у складу са онима који већ постоје у другим земљама када су у питању рејв партији и који предвиђају да се унапред каже где ће се одржавати да би та зона могла да буде надгледана од стране органа реда, као и обавеза да се након таквих врста забава места на којима су одржавани потпуно врате у нормалу од стране организатора најчешће јер су потпуно уништени након таквих партија.

Министар инфраструктурe Матео Салвини је поздравио овај предлог рекавши "Доста је са нелегалним рејв партијима, да криминалцима који мисле да могу да раде шта хоће без икаквог поштовања ка институцијама. Сада ће се то променити!" а посланик из партије Италијанска браћа, Иленија Лукасели је изјавила да се напокон нешто мења јер је феномен рејв партија често нешто што олакшава ширење и коришћење дрога.

Рејв парти "Witchtek" 2022 требало је да се оконча у уторак, но полиција је реаговала раније из превентивних безбедносних разлога као и јер је приватни хангар нелегално окупиран.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара