Читај ми!

Број погинулих у стампеду у Сеулу порастао на 154, почела истрага о узроку трагедије

Биланс погинулих у стампеду људи у Сеулу порастао је на 154, још 149 особа је повређено, од којих се 33 налази у тешком стању, а међу погинулима су грађани из најмање двадесетак земаља.

Истражитељи су почели да прегледају снимке са више од 50 државних и приватних камера, као и са друштвених медија, у потрази за одговорима на то како је велики пораст броја посетилаца прослави за Ноћ вештица довео до трагедије у којој је страдало толико људи, пренео је Ројтерс.

Јужнокорејски премијер Хан Док Су обећао је детаљну истрагу, а власти су навеле да су усредсређене на реконструкцију догађаја и да разматрају да ли је ико можда одговоран за то што се десило.

"Анализирамо снимке видео-надзора да бисмо сазнали тачан узрок несреће", рекао је новинарима главни истражитељ полиције Нам Гу-јун и додао да ће наставити да испитују још очевидаца, укључујући запослене у оближњим продавницама.

Премијер Хан је рекао да је идентификација жртава скоро завршена, као и да припреме за сахрану могу да крену, а председник Јун Сук Јол је прогласио стање националне жалости.

Председник је данас посетио спомен-олтар у близини градске куће у Сеулу и одао пошту жртвама.

До трагедије је дошло у суботу увече на прослави Дана вештица, када се у једном тренутку неколико стотина људи нашло на низбрдици, у тесној уличици широкој само четири метара, одакле нису могли да се склоне или изађу, па су почели да падају једни преко других, пренела је агенција Јонхап.

Стампедо је кренуо када су људи почели да падају једни преко других као "домине" и да се у метежу због гужве гомилају једни на другима, због чега многи нису могли да дођу до ваздуха или су прегажени, рекли су очевици.

Ово је највећа трагедија у Јужној Kореји од 2014. године, када је потонуо трајект и утопиле се 304 особе, највише средњошколаца.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара