Читај ми!

Кад политичар забагује на новинарско питање

Након општих избора у Шведској, власт се, осим на централном нивоу, променила и у многим општинама. Модерати су преузели локалну власт у Општини Нортеље у Стокхолмском округу и донели одлуке које су узбуркале шведску јавност, а поједини одговори на новинарска питања у вези са тим приоритетима постали су хит на друштвеним мрежама.

Међу првим одлукама које је нова власт донела након избора била је и одлука о повећању плата челницима Општине, па је тако председнику Општине Бину Драмонду плата повећана за 27 одсто на 110.400 шведских круна месечно (око 10.800 евра).

Председник Општине није желео пред камере шведског јавног сервиса СВТ-а, па је на разговор са новинаром послао заменика Стафана Шорнхамара.

Међутим, интервју о приоритетима нове општинске власти био је занимљивији него што се очекивало.

"Износ повећања одговара целој месечној плати једног домара. Зар није било других радних места или пројеката у које би се уложио новац?", упитао је новинар.

Шорнхамар на то питање није одговор дао одмах, односно ћутао је 26 секунди, након чега је рекао: "Увек ће се постављати питања о приоритетима."

Интервју је постао хит на друштвеним мрежама, а многи су снимак описали као "тишину која говори", али и "златним тренутком телевизијског новинарства". 

Након што је ћутање заменика председника Општине Нортеље изазвало буру у шведској јавности, огласио се и председник Бино Драмонд који се извинио грађанима и рекао да се предлог о повећању зарада челницима Општине повлачи.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво