Читај ми!

Риши Сунак улази у трку за новог британског премијера

Риши Сунак је најавио кандидатуру за лидера Конзервативне партије и британског премијера.

Риши Сунак је најавио своју кандидатуру на Твитеру. "Уједињено Краљевство је сјајна земља, али се суочавамо са дубоком економском кризом. Зато ћу бити лидер Конзервативне странке и ваш следећи премијер. Желим да поправим нашу економију, ујединимо нашу странку и учинимо нешто за нашу земљу", написао је Сунак.

Сунак, посланик Ричмонда, остаје јасан фаворит. На претходним страначким изборима пре само седам недеља изгубио је од Лиз Трас, али њена оставка у четвртак покренула је још једну трку за место премијера.

У изјави, Сунак је рекао да ће му приоритет бити поправљање економије, описујући кризу са којом се Велика Британија суочава као "дубоку".

"Радио сам као ваш канцелар, помажући да се наша економија води кроз најтежа времена. Изазови са којима се сада суочавамо су још већи. Али и могућности, ако направимо прави избор", рекао је Сунак.

Осврћући се на скандале који су срушили Џонсона, Сунак је додао:

"Постојаће интегритет, професионализам и одговорност на сваком нивоу владе коју водим и радићу из дана у дан да бих обавио посао. Молим вас за прилику да помогнете да решимо наше проблеме. Да водимо нашу странку и земљу напред ка следећим општим изборима, чврсти у својим уверењима и спремни да поново водимо", рекао је Сунак.

Сунак је у суботу разговорао са Борисом Џонсоном, али су ти разговори завршени очигледно без договора.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара