Читај ми!

Џонсонов камбек у трку после аста ла виста, бејби

Неизвесна трка за новог британског премијера. Из изборног штаба некадашњег премијера Бориса Џонсона тврде да је обезбеђена подршка 100 конзервативних посланика за његову кандидатуру на место председника Владе. Џонсон се, преноси Скај њуз, експресно вратио са породичног одмора у Доминиканској Републици економском класом “Бритиш ервејза“. Риши Сунак обезбедио неопходну подршку.

Извор из предизборног тима Бориса Џонсона каже да 100 посланика Торијеваца подржава бившег премијера. То је далеко више од 50, колико их је јавно подржало Џонсона.

Џонсон, који је био на одмору на Карибима када је бивша премијерка Лиз Трас поднела оставку, није јавно коментарисао понуду за стару функцију. Министар трговине Џејмс Дадриџ изјавио је у петак да му је Џонсон рекао да је "спреман за то". 

Ришија Сунака до сада је јавно подржало 114 конзервативних посланика, Џонсона 50. Шефицу посланичког клуба конзервативаца Пени Мордонт подржало их је 22.

Ниједан од кандидата за премијера се није јавно огласио. Нови британски премијер знаће се у петак, за мање од недељу дана. То је, наводи Би-Би-Си, због времена и брзине, трка која се води готово искључиво иза затворених врата.

Током последњег обраћања у парламенту, док је био председник британске владе, Борис Џонсон је узвикнуо: "Аста ла виста, бејби", алудирајући на чувену реплику из Терминатора 2.

"Видимо се", поручио је тада Борис Џонсон.

Наследницима је поручио да није Твитер то што се рачуна.

"Hasta la vista, baby", казао је тада Џонсон. Нова трка, најављује и нови филм за некадашњег британског премијера.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво