Читај ми!

Преписка Маска и Медведева на Твитеру: "Како је у Бахмуту?" – "Видимо се у Москви на Дан победе"

Извршни директор "Тесле" Илон Маск на Твитеру је разменио шаљиве поруке са Дмитријем Медведевом, бившим руским председником и блиским сарадником Владимира Путина. Милијардер је похвалио шалу Медведева на рачун одлазеће британске премијерке Лиз Трас, што би могло додатно да разбесни украјинске званичнике који су већ оштро критиковали "пријатељске" изјаве Маска на рачун Русије.

Британска премијерка Лиз Трaс поднела је оставку у четвртак, после 45 дана колико је била на тој функцији, а Дмитриј Медведев је твитовао: "Ћао, ћао Лиз Трас, честитам зеленој салати", алудирајући на шалу британског таблоида Дејли стар о главици зелене салате која је надживела премијерски мандат Трасове.

Чинило се да је Маск похвалио хумористички твит Дмитрија Медведева: "Прилично добар трол, да будем искрен."

Маск је потом упитао Медведева како ствари иду у Бахмуту, граду на истоку Украјине који је био сведок бруталних борби док украјинске снаге покушавају да се одупру напредовању руских трупа у тој области.

Медведев је на то одговорио: "Видимо се у Москви на Дан победе!"

Маск се нашао на удару критика украјинских званичника последњих недеља након што је на Твитеру објавио предлог за преговоре о примирју између Русије и Украјине.

Лидери у Кијеву, укључујући украјинског председника Володимира Зеленског, критиковали су Масков план и оптужили га да се понаша као папагај Москве.

Маск је сугерисао да Украјина треба да формално призна Крим као део руске територије упркос томе што је полуострво анектирала Москва 2014. Маск је, тада, поновио тврдње Путина и његових савезника да је Крим формално био део Русије од 1783. године, а то што је постао део Украјине била је грешка бившег совјетског лидера Никите Хрушчова.

Маск је такође предложио да Украјина треба да пристане на референдум који би водиле УН у четири окупиране украјинске провинције, где би људима требало да се дозволи да гласају за придруживање Русији.

Недавно је Маск прво најавио па повукао одлуку да ће укинути своје сателитске интернет услуге које "Старлинк" бесплатно даје Украјини, а које су нужно средство у комуникацији за украјинске одбрамбене снаге.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво