Читај ми!

Руски сухој срушио се у стамбеном насељу у Јејску, порастао број жртава

Најмање четири особе погинуле, а више од 20 повређено, када се руски војни авион Су-34 срушио у двориште стамбене зграде у граду Јејску, на територији Краснодарске покрајине. Према последњим информацијама, шест особа воде се као нестале. Пилоти се катапултирали.

Приликом пада војног авиона у стамбеном насељу у руском граду Јејску, око 18.30 по локалном времену, запалило се гориво и пожар је захватио неколико спратова једне вишеспратнице, преносе новинске агенције.

Према последњим информацијама, погинуле су четири особе, а број повређених је порастао на 25. Међу њима има и деце, јавља РИА Новости позивајући се на податке Регионалне управе Министарства за ванредне ситуације.

Шест особа воде се као нестале, јавља Интерфакс позивајући се на изјаве локалних власти. 

Министарство одбране Русије саопштило је да се руски суперсонични ловац-бомбардер Су-34 срушио у Јејску, у Краснодарској покрајини, а да су се пилоти катапултирали.

"Дана 17. октобра 2022. године, приликом пењања на извођење тренажног лета са војног аеродрома Јужног војног округа, срушио се авион Су-34", наводи Министарство у саопштењу.

Пилоти: Запалио се мотор 

Министарство додаје да је, према извештају катапултираних пилота, до пада дошло јер се један од мотора запалио при полетању. 

Наводи и да је на месту пада, у дворишту стамбеног насеља, дошло до пожара јер се запалило гориво авиона. Агенција РИА Новости јавља да је пожар захватио више станова, од првог до петог спрата.

Како наводе руски медији, у оштећеној згради станује 600 људи за које је обезбеђен смештај у пет хотела и пансиона.

Званичник Краснодарске покрајине Венијамин Кондратјев објавио је на Телеграму да је већ отишао у град Јејск, као и да су службе хитне помоћи на месту несреће.

Како је истакао, на гашењу пожара и евакуацији становништва ангажовни су сви регионални ватрогасно-спасилачки гарнизони.

Руски председник Владимир Путин наложио је надлежним министрима да одлете у Јејск и да се повређенима у несрећи пружи сва неопходна помоћ.

У међувремену, руски Истражни комитет покренуо је кривичну истрагу због пада авиона, преносе РИА Новости. Наводи се да војни истражитељи утврђују околности и узроке инцидента.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво