Читај ми!

Купац из Либана одбио житарице из Украјине због вишемесечног кашњења

Kупац из Либана је одбио житарице из Украјине, које су допремљене у либанску луку Триполи на броду "Разони" због вишемесечног кашњења, саопштила је украјинска амбасада у Бејруту.

Одбијање је купац образложио кашњењем терета дужим од пет месеци, пренео је Ројтерс.

"Према информацијама које је доставио пошиљалац украјинског жита на броду ‘Разони’, купац у Либану је одбио да прихвати терет због кашњења по условима испоруке", навела је украјинска амбасада на Фејсбуку.

У саопштењу се додаје да "пошиљалац сада тражи другог примаоца који би истоварио његов терет било у Либану или било којој другој земљи".

"Разони" је први теретни брод са украјинским житом који је напустио луку Одеса у оквиру споразума о деблокади украјинских лука, а на њему је преко 26.000 тона кукуруза.

Уједињене нације и Турска су посредовале у споразуму Kијева и Москве прошлог месеца, након упозорења да би заустављање украјинских пошиљки житарица изазвано инвазијом Русије на Украјину могло довести до велике несташице хране, па чак и избијања глади у појединим деловима света, наводи британска агенција.

До сада је око 243.000 тона кукуруза извезено из Украјине на седам бродова, од првог поласка 1. августа, преноси Ројтерс податке турског министарства одбране.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара