Нападнут Берлускони

Италијански премијер Силвио Берлускони повређен после митинга у Милану када га је напао један демонстрант. Берлускони је, окрвављеног лица, пребачен у болницу Сан Рафаеле где ће бити задржан наредна 24 часа на посматрању. Ухапшен нападач.

Премијер Силвио Берлускони повређен је после митинга на којем је држао говор у Милану, када га је ударио један демонстрант.

Тако су првобитно јавили италијански медији, да би убрзо саопштили да је Берлускони, можда, из непосредне близине погођен неким предметом.

Берлускони је окрвављеног лица одмах пребачен у болницу где су му саниране повреде, пренео је Ројтерс позивајући се на неименованог премијеровог службеника.

Лекари у болници Сан Рафаеле, где је прмијер пребачен, констатовали су да је изгубио већу количину крви, да има повреде и контузије и расекотине по глави, као и два поломљена зуба.

Како се сазнаје из болничких извора, иако се, по свему судећи, не ради о озбиљнијим повредама, Берлускони ће остати у болници 24 часа на посматрању.

Би-Би-Си незванично сазнаје да Берлускони има два сломљена зуба.

Би-Би-Си такође преноси да су телохранитељи спречили Берлусконија да се након напада попне на аутомобил како би показао присталицама да није озбиљно повређен.

Полиција је ухапсила нападача наводећи да је реч о Масиму Тартаљи из Милана, који је од раније познат преноси италијанска агенција Анса.

На почетку изборног митинга, група од десетак људи извиждала је Берлусконија називајући га "лакрдијашем", на шта им је премијер више пута узвратио "Срам вас било!".

Дошло је до кошкања између те групе демонстраната и припадника Берлусконијевог обезбеђења, па је интервенисала и полиција.

За сада се, међутим, не зна да ли је нападач на премијера био из те групе демонстраната.

Силвија Берлусконија већ је једном пре неколико година у Риму напао један младић који му је нанео повреду главе гађајући га стативом фотоапарата.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара