Трамп: Болсонаро ради сјајан посао за народ Бразила

Амерички председник Доналд Трамп обећао је "потпуну подршку" бразилском председнику Жаиру Болсонару, који је, како наводи агенција Ројтерс, у вербалном рату са француским председником Емануелом Макроном.

Доналд Трамп је рекао да Болсонаро напорно ради на гашењу пожара у Амазонији.

"Уз дужно поштовање, он ради сјајан посао за народ Бразила – није лако. Он и његова земља имају пуну и комплетну подршку САД", навео је Трамп на Твитеру.

Бразилски председник Жаир Болсонаро захвалио је Трампу на подршци.

"Боримо се против пожара са великим успехом", навео је Болсонаро, пренео је Ројтерс.

Група седам обећала је 20 милиона долара за помоћ у борби против пожара у Амазонији и заштити прашуме, уз додатних 12 милиона долара из Велике Британије и 11 милиона долара из Канаде.

Међутим, Болсонаро је рекао да ће помоћ прихватити само ако француски председник повуче увредљиве коментаре које је ових дана изнео на рачун бразилског председника.

Француски председник Емануел Макрон претходно је упутио оштру поруку бразилском колеги, поводом пожара који харају Амазонијом.

"Поштујемо ваш суверенитет. То је ваша земља. Али прашуме Амазоније су питање које се тиче целе планете", рекао је Макрон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара