Амбасадор САД: Обама био у праву, Британија иде ка зачељу

Метју Барзун, амбасадор САД у Британији, рекао је да је амерички председник Барак Обама био у праву кад је у априлу упозорио Британију да ће, уколико се на референдуму определи за Брегзит, завршити "на крају реда".

Барзун је у интервјуу за Би-Би-Си рекао да је било наивно мислити да би Велика Британија у случају изласка из Европске уније некако могла да напредује у односу на своје трговинске ривале, преносе британски медији.

Обама је у априлу поручио Британији: "Сад сте на почетку реда зато што ми радимо на склапању великог трговинског споразума са Европском унијом, чија сте чланица. Али ако изађете из реда, самим тим нисте више на првом месту па идеја да бисте некако могли да потпуно прескочите ред и доспете испред других није реална, тако се не ради код оваквих великих споразума."

Амбасадор САД у Лондону је навео да је Обама осећао потребу да упозори Британију на могуће економске последице Брегзита баш због блиских односа између Британије и САД.

Званичници ЕУ и САД раде на склапању великог трговинског споразума познатог као Трансантлантског трговинског и инвестиционог партнерства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије