Турска штампа: Хтели да заробе таоце пре масакра

Тројица бомбаша самоубица који су извели напад у уторак касно увече на аеродрому у Истанбулу, планирали су да предходно заробе неколицину путника и да их држе као таоце, преноси турска штампа.

У најсмртоноснијем нападу на Турску ове године, на аеродрому "Ататурк" је у детонацијама бомбаша саоубица, погинуло 44 људи.

Турска штампа преноси да су самоубице планирале да заробе десетине путника и да их држе као таоце пре масакра али, по наводима дневника Сабах, самоубице су се детонирале пре него што је планирано.

Лист наводи да су нападачи носили "капуте упркос врућини како би сакрили прслуке са експлозивом, што је скренуло пажњу појединих путника".

Како преноси АФП, турске власти верују да иза напада стоји такозвана Исламска држава.

Турска полиција привела је јутрос 11 странаца осумњичених да су припадници ћелије такозване Исламске државе у Истанбулу и да су били повезани са бомбашима-самоубицама који су извели напад на главном истанбулском аеродрому "Ататурк".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије