Обама поручио Трампу да незнање није врлина

Амерички председник Барак Обама критиковао је кампању Доналда Трампа, претендента на номинацију Републиканске странке у кампањи за председника САД, осудивши његов "анти-интелектуализам" и поручивши да "незнање није врлина".

У говору на церемонији доделе диплома на једном универзитету Обама није именовао америчког милијардера али је јасно ставио до знања да мисли на кандидата чији је слоган "Учинимо Америку поново великом".

Обама је студентима рекао да не жале за америчким златним добом из прохујалих година напомињући да "добри стари дани нису били баш тако добри" и подсећајући на проблеме попут расне дискриминације, сиромаштва и неједнакости жена.

"Свет је повезанији него икад и све се више повезује а подизање зидова то неће променити," рекао је Обама алудирајући по свему судећи на Трампов позив да се подигне зид дуж америчко-мексичке границе како би се спречила илегална имиграција.

Обама је упозорио да никакав зид не може да спречи избијање зараза попут еболе и зике или да помогне САД да остану конкурентне у време глобализације.

Амерички председник је такође осудио политичаре који се хвале како говоре директно али одбацију политичку коректност. 

"У политици као и у животу незнање није врлина. Није лепо када не знате шта причате," рекао је Обама. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије