Адвокат: Флоранс Артман и даље у Схевенингену

Генел Метро, адвокат бивше портпаролке Тужилаштва Хашког трибунала Флоранс Артман рекао је да је његова клијенткиња и даље у притвору у Схевенингену где су и оптужени за ратне злочине, преноси агенција АП.

Артманову су 24. марта привели чувари Трибунала када је улазила у зграду да присуствује изрицању пресуде бившем лидеру босанских Срба Радовану Караџићу.

Портпаролку некадашње главне тужитељке Карле дел Понте, од 2000. до 2006. године, Хашки трибунал оптужио је за непоштовање тог суда због објаве података из тајних одлука Жалбеног већа Хашког суда у предмету Слободан Милошевић које је објавила у својој књизи "Мир и казна" и у чланку "Прикривени кључни докази о геноциду".

Артманова је 2011. године осуђена на седам дана затвора пошто је игнорисала две наредбе суда да у одређеном року плати глобу од 7.000 евра, којом ју је казнио због непоштовања суда.

Њен адвокат Генаел Метро рекао је данас да је Артманова у притворској јединици у Схевенингену "до даљег".

После њеног хапшења Метро је рекао да је Артманова "у притвору у условима појачаног надзора због ризика од самоубиства, што значи да је њена ћелија осветљена 24 сата дневно и сваких 15 минута је контролишу стражари".

Рекао је такође да је упутио захтев за њено ослобађање а у међувремену и за боље затворске услове јер су садашњи "потпуно беспотребни, неоправдани и неодговарајући".

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије