Папа: Страх и тама не смеју превладати

Папа Фрања је поручио окупљеним верницима да страх и тама не смеју превладати и да је нада коју Ускрс доноси лекција хришћанима да оставе по страни безнађе које људе чини да буду "заробљени" унутар себе.

"Ми видимо и видећемо и даље проблеме какви су и споља и изнутра, они ће увек бити ту. Али не смемо дозволити да нас тама и страх омету и контролишу наша срца", поручио је папа у ускршњој посланици, пренео је АП.

Током Ускршње мисе папа је крстио 12 особа из свих крајева света које су се преобратиле у католичанство, укључујући шесторо Албанаца и једног Кинеза, наводи Ројтерс.

Папа је јуче, на Велики Петак, осудио "насиље без преседана" које чине исламисти, додајући да верници који врше акте тероризма унижавају божије име.

Папа је такође осудио "изразе фундаментализма и терористичке акте које чине следбеници неких религија које унижавају божије име и користе га да би оправдали своје насиље без преседана".

Папа се осврнуо и на спаљивање и одсецање глава хришћана на Блиском истоку, као и на оне који су присиљени да напуштају своје домове, пренео је Ројтерс.

Он је, такође, осудио политичаре који подстичу конфликте и трговце оружјем који распирују рат.

Додао је да реакција Европе на мигрантску кризу отупљена "нашом равнодушношћу", наводи Ројтерс.

Италија је појачала мере безбедности током овогодишње прославе Ускрса након узнемирености због бриселских напада које су извели исламисти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара