Жан-Мари ле Пен прети ћерки ривалском странком

Десничарски ветеран Жан-Мари ле Пен запретио је својој ћерки Марин да ће формирати ривалску странку уколико она одбије да прими ултра-конзервативце у Национални фронт који је он основао, а који Марин ле Пен сада предводи.

Од када је преузела десничарску, анти-имиграциону странку од оца 2011. године Марин је покушала да "очисти" њен имиџ и учини је умеренијом, дистанцирајући се од антисемитизма који је пропагирао Жан-Мари ле Пен, а прошле године га је чак искључила из странке зато што је минимизирао страхоте нацистичког Холокауста.

У време Жан-Мари ле Пен, Национални фронт је био оријентисан ка бизнису, против гломазне државе и пореза.

Странка је од тада заузела умеренији став према протекционизму и социјалној помоћи углавном под утицајем Марининог заменика Флоријана Филипоа који је првобитно припадао левици.

"Позивају ме да окупим, по могућству унутар или поред Националног фронта све патриоте који су верни политичкој линији затварања промена", навео је Ле Пен у отвореном писму својој ћерки, преноси Ројтерс.

"Ако то не успе, суочени са страшном опасношћу у којој се налази наша отаџбина, ми нећемо одустати од акције већ ћемо је предузети изван Нацоналног фронта", навео је Ле Пен на свом блогу.

Ле Пен није прецизирао да ли то значи да ће се укључити у председничку кампању 2017. године у којој би, према анкетама јавног мњења, Марин могла да уђе у други круг, али не и да победи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије