Полиција савладала отмичаре у Француској, један убијен

Талачка криза на северу Француске, која није имала никакве везе са терористичким нападима у Паризу, окончана је и свих троје талаца је на безбедном. Један нападач је убијен, један ухапшен а за осталима се трага.

Државни тужилац из Лила Фредерик Февр изјавио је да је у том инциденту у граду Рубеу, на самој граници са Белгијом, један отмичар убијен, а један ухваћен, док су остали у бекству и за њима је организована потрага.

Првобитни план криминалаца био је да отму директора локалног огранка једне банке и присиле га да им отвори сеф.

Њих је, међутим, изненадила полиција и дошло је до размене ватре.

Директор банке је успео да побегне, па су криминалци ушли у његову у кућу и његову супругу, кћерку и 11 годишњу бебу, узели као таоце, рекао је Февр.

После неколико сати, полиција је упала у кућу, ослободила таоце, убила једног нападача, а другог ухапсила у задњем дворишту.

Остали чланови групе су побегли, каже Февр, који није могао да прецизира њихов број.

"Ради се о криминалној операцији, која није повезана са тероризмом", истакао је Февр.

Приправност у Француској је на високом нивоу од терористичких напада 13. новембра у Паризу, у којима је погинуло 130 људи, тако да догађаји као овај у Рубеу, добијају већи значај него обично.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара