Читај ми!

Меркелова тражи већу помоћ САД у избегличкој кризи

Немачка канцеларка Ангела Меркел затражила је од Сједињених Америчких Држава да се више ангажују у решавању избегличке кризе и да приме већи број избеглица са Блиског истока, преносе немачки медији.

Немачка канцеларка Ангела Меркел рекла је на конгресу фракције Уније у Берлину да није реално веровати да Европа може сасвим сама, без помоћи Америке, преноси Танјуг.

Поводом ванредног самита шефова држава и влада ЕУ у среду, немачка кенцеларка је рекла да "нема решења преко ноћи", преносе медији.

Сједињене Државе би, према њеним речима, могле да приме више избеглица из Сирије, да побољшају животне услове у избегличким камповима у Либану, Јордану и у Турској и да се боре против узрока њиховог избеглиштва.

Амерички државни секретар Џон Кери у недељу је приликом посете Берлину најавио да ће САД прихватити више избеглица из целог света, и то тако да би се њихов број са садашњих 70.000 попео на 85.000 следеће године и на најмање 100.000 2017. године.

Немачка само ове године очекује долазак око 800.000 миграната.

У САД број избеглица којима је дозвољен улазак бележи пад након терористичких напада на Њујорк и Вашингтон 11. септембра 2001.

Док неки републиканци упозоравају да америчка администрација допушта улазак потенцијалних терориста, групе за људска права критикују планове администрације за пријем 10.000 избеглица из Сирије, које је најавио председник САД Барак Обама, узимајући у обзир величину америчке економије и популације, сматрајући да треба да буде примљено 10 пута више од тог броја.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара