Читај ми!

Меркел: Питање квота решити консензусом, а не надгласавањем

Немачка канцеларка Ангела Меркел обећала је да ће учинити све да се проблем распоређивања избеглица реши консензусом, а не једноставним надгласавањем партнера из Европске уније. Прилив избеглица у Немачку смањен је за викенд, када је у земљу ушло 7.000 људи, саопштила је немачка полиција.

"Вредно је сваког труда да урадимо све како бисмо могли да одлучимо консензусом 28 држава чланица, пре него квалификованом већином, о важним питањима попут расподеле избеглица", рекла је Меркелова, пренео је Танјуг.

Како преноси АП, Меркелова је истакла да се до решења за кризу не може а и неће доћи преко ноћи и да је неопходно да се одржи још састанака како би се проблем решио.

Министри унутрашњих послова ЕУ сутра ће се састати како би поново разматрали проширење квота о расподели тражилаца азила широм 28 држава чланица, а у среду ће бити одржан самит лидера ЕУ.

Немачка подржава увођење обавезујућег система квота за расподелу избеглица за сваку државу, али се источне земље чланице ЕУ снажно противе том плану, подсећа АП.

Прилив избеглица у Немачку смањен је за викенд, када је у земљу ушло 7.000 људи, саопштила је немачка полиција.

Полиција је подсетила да је претходна два викенда у Немачку улазило по 20.000 избеглица.

Прилив избеглица је смањен након што је Немачка 13. септембра привремено поново увела контролу границе, што су касније учиниле и Мађарска, Словачка и Чешка, пренела је агенција АФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара