Читај ми!

Вежбе чешких снага у пограничној зони због избеглица

До краја месеца чешка полиција и војска ће сe припремати за евентуално заједничко обезбеђење границе, ако према Чешкој крене већи талас избеглица.

Чешки министар унутрашњих послова Милан Хованец и министар одбране Мартин Стропњицки рекли су да се ради о превентивним вежбама, преноси Бета.

"То није сигнал да се стање погоршава. Данас је задржано петоро људи. Задатак је пре свега да се усклади заједничко деловање армије и полиције на граници", рекао је Хованец.

Министар Хованец ће на вежбе, које је наредио чешки премијер Бохуслав Соботка, у шири гранични појас послати 300 полицајаца, а министар одбране 300 војника.

Чешки министар одбране рекао је да је боље да се Чешка унапред припреми за неки већи талас избеглица који тренутно не може да се искључи.

"Желим да нагласим да су вежбе превентивне. Војници и полицајци морају да увежбају шта све могу себи да дозволе у стресним ситуацијама. У том случају неће бити изгреда", рекао је министар Стропњицки.

Чешки медији широки публицитет дали су недавно интервенцији мађарске полиције против избеглица на граничном прелазу Хоргош са Србијом и објавили су да су мађарски полицајци пребили и стране новинаре и поломили им опрему.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво