Читај ми!

Пет бораца Ал Каиде убијено у нападу дрона у Јемену

Пет особа за које се верује да су припадници Ал Каиде убијено је у нападу америчке беспилотне летелице на југоистоку Јемена, у граду Мукали, упоришту екстремиста.

"Дрон је синоћ погодио кућу у којој су се окупили борци Ал Каиде на састанку, уништио је зграду и убио пет бораца у згради", рекао је јеменски званичник који није желео да му се наведе име, преноси Бета

Седам чланова Ал Каиде убијени су у сличним нападима прошлог петка и суботе.

Само Американци имају беспилотне летилице на Арапском полуострву и напади на упоришта Ал Каиде у Јемену овим летелицама нису престали, иако се води рат између шиитских Хути побуњеника и провладиних снага које подржава Саудијска Арабија.

Ал Каида је искористила хаос изазван распламсавањем сукоба у Јемену у марту и наредног месеца је заузела Мукалу, главни град велике провинције Хадрамут и колевке породице Осаме Бин Ладена, оснивача ове сунитске екстремистичке групе.

Ал Каида на Арапском полуострву (Акпе), група која је настала 2009. године спајањем јеменског и саудијског огранка, признала је да је вођа групе Насер ел Вахиши убијен у јуну у нападу америчког дрона.

Ел Вахиши био је такође и број два мреже Ал Каида на светском нивоу. Још двојица вођа Акпе убијена су у априлу.

САД сматрају Акпу најопаснијим огранком Ал Каиде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије