Читај ми!

Јемен, четири особе страдале у бомбашком нападу ИД

Четири особе су страдале у Сани у бомбашком нападу на једну шиитску џамију за који је одговорност преузела Исламска држава.

Бомбашки напад догодио се током поподнева, када је експлодирао један аутомобил-бомба код џамије Бохрас где већински живе шиити, преноси Бета.

У нападу су страдале четири особе, а четири су рањене.

Огранак Исламске државе у Јемену, који се представља као Карар ел Моајед је убрзо после тога преко друштвене мреже Твитер преузео одговорност за напад.

Исламска држава је у последње време преузела одговорност за неколико бомбашких напада у Сани, а мета су такође били припадници шиитске мањине.

У овом тренутку владине снаге у Јемену покушавају да напредују ка југу земље, према важном стратешком месту, које је у рукама побуњеника Хута.

Саудијска Арабија је 26. марта са земљама Залива и САД почела бомбардовање положаја побуњеника Хута.

Они су између осталог под контролом држали Сану, територије у централном и западном делу Јемена и Аден, који је актуелни јеменски председник Абед Рабо Мансур Хади морао да напусти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије